<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kontraktsdryss til over 850 millioner

Flere DOF-fartøyer er tildelt nye oppdrag i Middelhavet, Nordsjøen og utenfor Afrika til en samlet verdi av mer enn 80 millioner dollar.

Publisert 30. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord
TIL TJENESTE: «Skandi Hera» er ett av flere DOF-fartøyer som er sikret nye oppdrag. Foto: Anders Horntvedt

DOF

DOF Subsea er tildelt en rekke nye prosjekter samt en kontraktsforlengelse i Atlanterhavsregionen, opplyser DOF fredag.

Samlet har tildelingene en verdi på mer enn 80 millioner dollar – over 850 millioner kroner.

De representerer mer enn 500 fartøysdager – før eventuelle opsjonsutøvelser.

Oppdragene involverer fartøyene «Skandi Acergy», «Skandi Constructor», «Skandi Seven», «Skandi Skansen» og «Skandi Hera», samt utvalgte tredjepartsfartøyer.

Full utnyttelse til sommeren

Den ene tildelingen er en kontrakt for undervannsinstallasjoner (SURF) i Middelhavet, tildelt av en større olje- og gassoperatør, med installasjonsfasen lagt til andre kvartal neste år. Her vil konstruksjonsfartøyet «Skandi Acergy» bli benyttet, som ifølge DOF-sjef Mons Aase sikrer fartøyet full utnyttelse innenfor SURF-segmentet frem til sommeren neste år.

Den andre gjelder utbedring av fortøyningen for en flytende produksjons- og lagringsenhet (FPSO) i Vest-Afrika, der «Skandi Skansen» får hovedrollen i arbeidene.

En tredje tildeling gjelder en studie knyttet til planleggingen av avviklingen av et felt i Nordsjøen. Også her er oppdragsgiver en større olje- og gassoperatør, uten at DOF vil oppgi identiteten.