<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener Shelf Drilling er penger på gata

Shelf Drilling-aksjen har skutt opp 120 prosent i år. Truls Olsen i Fearnley Securities mener den skal stige 130 prosent til. Et soleklart kjøp, konkluderer analysesjefen.

Publisert 6. sep. 2022
Oppdatert 8. sep. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 476 ord
SOLEKLAR KJØPSANBEFALING: Analysesjef Truls Olsen i Fearnley Securities er megabull på riggaksjen. Foto: Finansavisen

 

Shelf Drilling-aksjen skjøt opp over 10 prosent på Oslo Børs tirsdag. Trolig er det en stålbull analyse fra meglerhuset Fearnley Securities som ga selskapet et solid børsløft.

Fearnley tar opp dekning på riggselskapet med det meglerhuset omtaler som en «soleklar» kjøpsanbefaling. Kursmålet settes til 43 kroner - en oppside på 150 prosent fra sluttkurs mandag denne uken. 

«I vårt syn er Shelf Drilling penger på gata», skriver meglerhuset i en analyse.

Hamstret billige rigger

Meglerhuset har regnet seg frem til at Shelf Drilling handles på stålverdier til rundt 70 millioner dollar for de nyere riggene i flåten, og rundt 15 millioner dollar for de eldre riggene. I tillegg eier Shelf Drilling 60 prosent av fem moderne oppjekkbare rigger som ble kjøpt av riggkjempen Noble Corp - en transaksjon som ble offentliggjort tidligere i sommer.

Fearnley mener riggene kjøpes til nær halv pris. Prisen ligger på 60 millioner dollar for fire rigger til bruk i tøffe værforhold, og 130 millioner dollar for en topp utstyrt jackup.

Til sammenligning solgte Seadrill nylig fem av sine mest velutstyrte jackup-rigger for 100 millioner dollar pr. rigg.

Samtidig ligger dagratene i premium-segmentet for oppjekkbare rigger for tiden på 130.000 dollar dagen, opp fra 75.000 dollar i starten av året. Det tilsvarer en forbedring på 20 millioner dollar i årlig resultat før av- og nedskrivninger (EBITDA)

«Hva er det ikke å like? Shelf Drilling er et soleklart kjøp», skriver Fearnley.

Finansavisen lyktes ikke å få en kommentar fra analysesjef Truls Olsen som har ansvaret for dekningen av Shelf Drilling i Fearnley Securities.

Skal notere datterselskap

De fem riggene har en prislapp på 375 millioner dollar, tilsvarende 3,73 milliarder kroner. I tillegg har selskapet skilt ut et datterselskap, Shelf Drilling North Sea (SDNS), som etter planen skal noteres på enten Euronext Growth eller Euronext Expand snarest mulig.

For å finansiere kjøpet av de fem riggene hentet selskapene totalt 1,3 milliarder kroner i en emisjon. 38,4 millioner nye aksjer ble utstedt i Shelf Drilling til en pris på 13 kroner pr. aksje, og 40 millioner aksjer ble utstedt i SDNS til en pris på 2 dollar (19,90 kroner) pr. aksje.

«Det var en veldig spennende transaksjon og de får en god pris», sa Arctic Securities-analytiker Sebastian Grindheim om kjøpet.

KJØPTE RIGGER PÅ BILLIGSALG: En av de fem oppjekksriggene som er kjøpt av Shelf Drilling, Noble Sam Hartley. Foto: Noble Corp.

Høyt over

Fearnley Securities legger seg dermed godt over de andre meglerhusene som dekker Shelf Drilling. Den som ligger tettest opptil Olsens kursmål er Vidar Lyngvær i SpareBank 1 Markets. Han har en kjøpsanbefaling og kursmål 20 kroner på aksjen, mens Martin Huseby Karlsen i DNB Markets setter kursmål 25 kroner. Også han har en kjøpsanbefaling. Sebastian Grindheim i Arctic har «hold» og kursmål 12 kroner på Shelf Drilling.

Et riggmarked i oppgang har gitt Shelf Drilling-aksjen en formidabel kursutvikling i år. Fasiten er en oppgang på 124 prosent.