<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russisk smell for Rieber Shipping

Rieber Shipping gikk på russisk smell i første kvartal, men har penger på bok etter Polar Onyx-salget. Nå skal det investeres.

Publisert 19. mai 2022
Oppdatert 19. mai 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Irene Basili Waage i GC Rieber Shipping Iván Kverme

RISH

GC Rieber Shipping melder om inntekter fra videreført virksomhet på 0,6 millioner kroner i første kvartal, akkurat som i samme periode i fjor.

Resultat før og etter skatt ble negativt med 58,1 millioner kroner, hvorav 53,9 millioner kan relateres til nedskrivninger av selskapets russiske virksomhet.

Solgte Polar Onyx

I samme periode i fjor tapte selskapet 32,2 millioner kroner.

GC Rieber Shipping minner om at subsea- og fornybarsegmentet i rapporten presenteres som ikke-videreført virksomhet etter det sluttførte salget av Polar Onyx i februar.

Inklusive ikke-videreført virksomhet ble resultatet etter skatt 214,1 millioner kroner i første kvartal, opp fra 121,9 millioner kroner i samme periode i fjor.

Investeringsplaner

Etter Polar Onyx-salget er GC Rieber Shipping nå gjeldfritt og hadde ved utgangen av kvartalet en kontantbeholdning på 616,6 millioner kroner som ifølge toppsjef Einar Ytredal gir selskapet en betydelig investeringskapasitet. 

– Vi utvikler for tiden flere innovative design, som i hovedsak fokuserer på støtte av energiskiftet og reduksjon av miljøavtrykk. Ved å bygge på selskapets sterke arv innen styring av komplekse kundekrav og teknologier, er vi unikt posisjonert for å utvikle skreddersydde og  innovative løsninger for kunder over hele verden, sier han i en kommentar.

Rapporten her.

Nyheter
Børs
Oljeservice