<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DeepOcean blir strategisk Aker BP-partner

DeepOcean har inngått en strategisk partnerskapsavtale med Aker BP. Avtalen løper til 2026 – minst.

Publisert 3. mai 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
AKER BP-PARTNER: DeepOcean, ledet av Øyvind Mikaelsen. Foto: DeepOcean

   

DeepOcean AS, et datterselskap av havtjenesteleverandøren DeepOcean, har inngått en langsiktig strategisk partnerskapsavtale med operatørselskapet Aker BP, går det frem av en pressemelding tirsdag.

Avtalen løper til utgangen av 2026, med mulighet til fire års forlengelse.

Som del av avtalen vil DeepOcean være Aker BPs foretrukne leverandør av undervannsoperasjoner tilknyttet inspeksjon, intervensjon, reparasjon, undersøkelser og nye typer operasjoner med tilhørende ingeniør- og prosjektledelsestjenester.

Videre vil DeepOcean bidra med ytterligere fartøyskapasitet og undervannstjenester som kan bli etterspurt av Aker BP og selskapets Subsea Alliance.

– Realiserer gevinster

– Et langsiktig samarbeidsforhold er en nøkkel til å oppnå besparelser på driftskostnader gjennom tidlig involvering i planleggingsfasen og ved å velge de mest effektive arbeidssekvensene og -metodene. Dette partnerskapet vil bidra til å realisere disse gevinstene, sier Rolf Ivar Sørdal, kommersiell direktør i DeepOcean, i en kommentar.

Utviklingen av nye teknologier er en ny, sentral del av partnerskapsavtalen. Partene har blitt enige om å samarbeide om å ta i bruk nye teknologier, med fokus på «Remote First» der konvensjonelle fartøys- og verktøysoperasjoner kan erstattes av mer effektive, innovative og bærekraftige løsninger.

DeepOcean vil lede sin del av arbeidet fra selskapets kontorer i Haugesund og Stavanger.

Nyheter
Børs
Oljeservice