<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spetalen-selskap inngår karbonfangstavtale

Horisont Energi har signert kontrakt med Neptune Energy for å utvikle et karbonfangst- og lagringsprosjekt i Norge.

Publisert 6. okt. 2022
Oppdatert 6. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
KONTRAKT: Øystein Stray Spetalens Horisont Energi signerer karbonfangtskontrakt.  Foto: Eivind Yggeseth

 

(Saken oppdateres)

Prosjektavtalen bygger på intensjonsavtalen mellom Horisont Energi og Neptune Energi som ble annonsert i august. 

Horisont og Neptune Energy skal utvikle et karbonfangst- og lagringsprosjekt i Norge kalt Errai. Errai kan lagre mellom fire og åtte millioner tonn CO2 pr. år, med mulighet for å lagre mer i senere faser av prosjektet.

 Prosjektet omfatter en landbasert terminal for mellomlagring av CO2, som så skal lagres permanent i et offshore reservoar. I de nåværende planene vil Errai-prosjektet utvikle den andre CO2-terminalen i Norge.

Kjendisinvestor Øystein Stray Spetalen har store eierandeler i selskapet: rett under 10 prosent gjennom Saga Pure og ytterligere 5 prosent gjennom sitt eget investeringsselskap Ferncliff. 

Fearnleys Magnus Solheim konkluderte i slutten av september med at Horisont har et helt enormt potensial når det gjelder produksjon av ren ammoniakk. Anbefalingen er selvfølgelig kjøp, og Solheim spår aksjen opp fra 47 til 110 kroner.

Kursmålet handler om et base case, men i analysen skriver Solheim at hans bull-case med full utrulling til 3 millioner tonn årlig vil gi et kursmål på 8 ganger dagens børskurs.