<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nytt oljefunn nær Gjøafeltet i Nordsjøen

Letebrønnen fant en oljekolonne på 73 meter.

Publisert 26. aug. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
Letebrønn 35/6-3 S ble boret av boreinnretningen Deepsea Yantai. Foto: Odfjell Drilling

Neptune Energy Norge har avsluttet boring av letebrønnen 35/6-3 S, og melder om et lite oljefunn. Brønnen er boret ca. 14 kilometer nord for Gjøafeltet i Nordsjøen, 60 kilometer vest for Florø.

Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i nedre kritt reservoarbergarter i Agatformasjonen, skriver Oljedirektoratet i en pressemelding.

Brønnen traff på en oljekolonne på 73 meter som er totalt 140 meter tykk med sandsteinslag på til sammen 80 meter med moderat reservoarkvalitet.

– Foreløpig beregning av størrelsen på funnet er mellom 2,5 og 6,2 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter. Rettighetshaverne vil vurdere funnet sammen med andre funn/prospekter i nærheten med hensyn til en mulig utbygging til eksisterende infrastruktur på Gjøafeltet, skriver Oljedirektoratet.

Olje/vann-kontakten ble truffet på 2639 meter.

Letebrønnen ble boret til et vertikalt dyp på 2742 meter og et målt dyp på 2966 meter under havflaten, og ble avsluttet i antatt grunnfjell. Havdypet er 344 meter. Brønnen blir permanent plugget og forlatt, opplyser direktoratet.

Nyheter
Børs
Olje