<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ConocoPhillips melder om tørr brønn

ConocoPhillips Skandinavia har avsluttet boring på Fenjafeltet i Norskehavet.

Publisert 11. juli 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord

ConocoPhillips Skandinavia, operatør for utvinningstillatelse 935, har avsluttet boring av undersøkelsesbrønn 6306/3-2. Brønnen er boret om lag 30 kilometer sør for Fenjafeltet i Norskehavet og 85 kilometer nordvest for Kristiansund.

Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i Rognformasjonen i øvre jura. Konklusjonen er at brønnen er tørr med spor av petroleum i den øvre delen av Rognformasjonen. Det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking, og brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Dette er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 935. Tillatelsen ble tildelt i TFO 2017. Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 1.766 meter under havflaten og ble avsluttet i grunnfjell. Havdypet er 214 meter.

ConocoPhillips Skandinavia har en eierandel på 40 prosent i lisensen, Petoro og Lundin Energy Norway har 20 prosent hver mens Equinor og Petrolia Noco har en eierandel på 10 prosent hver.

Nyheter
Børs
Olje