<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

I morgen kommer det rabatt på bensin

Pengene renner over for oljeselskapene i verden og nå deler TotalEnergies ut av overskuddet til bensinhungrige franskmenn.

Publisert 30. juni 2022
Oppdatert 30. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
RABATT: TotalEnergies gir rabatt på bensin i sommer. Foto: Håkon Sæbø

Bensinprisene har skutt i været, dels som en naturlig følge av stigende oljepris, dels som følge av stigende inflasjon, og nå har den franske oljegiganten TotalEnergies annonsert at de vil gi rabatt på bensin i sommer.

Rabatten gjelder på alle bensinstasjoner langs motorveiene i hele Frankrike og er på 0,12 euro – 1,24 kroner – pr. liter fra 1. juli til 31. august.

– Stigende energipriser har presset bensinprisene opp og tynger på privatpersoners betalingskraft i Frankrike – særlig dem som har minst å bruke og der bil er en nødvendighet for å komme seg rundt, sier TotalEnergies i en uttalelse.

Franske myndigheter gir allerede en rabatt på 0,18 euro – 1,86 kroner – pr. liter, og TotalEnergies' rabatt kommer på toppen av dette. Det gir totalt en rabatt på 0,30 euro – 3,10 kroner – pr. liter.

For en gjennomsnittsbil med 60-liters tank gir det totalt rundt 180 kroner i rabatt.

President Emmanuel Macron har lagt press på TotalEnergies for å hjelpe husholdningene med den stadig stigende energiregningen.

Total-aksjen faller 1 prosent på London-børsen torsdag, men er opp 14 prosent hittil i år. 

Nyheter
Olje