<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Danske selskaper granskes for mulige brudd på Russland-sanksjoner

Ni selskaper blir gransket av danske myndigheter for mulige brudd mot landets sanksjoner mot Russland, viser dokumenter avisen Berlingske har fått tilgang til.

Publisert 20. apr. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
GRANSKNING: Danmark har sluttet seg til motstanden og sanksjonene mot den russiske invasjonen av Ukraina. I København har gaten utenfor den russiske ambassaden midlertidig fått navnet Ukraina-gade. Ni selskaper granskes av danske myndigheter for mulige brudd på sanksjonene mot Moskva. Illustrasjonsfoto: NTB

Den første av sakene ble åpnet 7. mars, mens den siste ble innledet denne uken, ifølge avisen, som videre skriver at alle fortsatt er åpne.

Det er danske Erhvervsstyrelsen som gjør granskningene. Direktoratet er den første instansen som undersøker om danske selskaper følger regler eller ei og har myndighet til å anmelde forhold til politiet om det er mistanke om regelbrudd.

Næringslivsorganisasjonen Dansk Industri understreker at det er svært viktig at næringslivet støtter opp om sanksjonene.

Etter at Russland invaderte Ukraina, har det vært bred internasjonal fordømmelse av Moskva, og landet er underlagt sanksjoner fra USA, EU, Storbritannia og en rekke andre land, blant dem Danmark og Norge.

– Det er det som er besluttet politisk. Det er utrolig viktig at næringslivet støtter 100 prosent opp om at sanksjonene skal bli etterlevet til punkt og prikke, sier visedirektør Peter Tagesen.

Berlingske har videre kartlagt at det har vært tre ytterligere granskninger av mulige sanksjonsbrudd etter at krigen brøt ut som så er avsluttet. Det er uklart hva de dreide seg om og hva utfallet ble.

(NTB)