<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Domstol avviser monopolsøksmål mot Facebook

En domstol har avgjort at amerikanske konkurransemyndigheter (FTC) ikke har hatt godt nok grunnlag for å hevde at Facebook driver med ulovlig monopolvirksomhet.

Publisert 28. juni 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord

Facebook-aksjen stiger kraftig i verdi etter rettsavgjørelsen mandag, i det som regnes som en stor seier for selskapet og et skudd for baugen for myndigheter som forsøker å kontrollere de mektige teknologiselskapene.

Dommer James Boasberg mener søksmålet fra FTC var «juridisk utilstrekkelig» fordi de ikke ga nok bevis på at Facebook har et monopol. Dommeren ga derimot FTC 30 dager på gi et endret søksmål.

– Disse påstandene, som ikke engang gir et estimert tall eller omfang for Facebooks markedsandel på noe tidspunkt de siste ti årene, klarer ikke å sannsynliggjøre at Facebook har makt over markedet, sa Boasberg.

I tillegg til FTC hadde 48 delstater saksøkt Facebook. Søksmålet kom i desember i fjor. De mener at Facebook er blitt for dominerende og misbrukte sin markedsmakt til å knuse mindre konkurrenter. De krevde blant annet at de solgte unna Instagram og WhatsApp.

Dommeren avviste delstatenes sak i sin helhet, i stor grad begrunnet med at de ventet for lenge med å komme med sine krav, skriver Wall Street Journal. (©NTB)

Nyheter
Jus
Næringsliv