<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Europeisk rekyl ble sterkere enn ventet

Industriproduksjonen i eurosonen slo overraskende hardt tilbake i august etter skrellen måneden før.

Publisert 12. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
TAKTEN OPP: I industriproduksjonen i EU og eurosonen. Foto: Bloomberg

Industriproduksjonen i eurosonen økte i august med 1,5 prosent fra måneden før, og slo dermed tilbake etter en 2,3 prosents tilbakegang i juli. Fallet i juli var det største siden august i fjor, og var mer enn dobbelt så stort som ventet.

Et oppsving i august var også ventet, men konsensus lå på bare 0,6 prosent, ifølge Trading Economics.

De nye tallene fra Eurostat onsdag viser at industriproduksjonen på årsbasis var opp 2,5 prosent. Her lå konsensus på 1,2 prosent.

I EU var industriproduksjonen opp 1,1 prosent på månedsbasis i august, etter en nedgang på 1,5 prosent i juli. På årsbasis var det en vekst på 3,5 prosent.

Danskene opp, svenskene ned

Produksjonen av kapitalvarer trakk spesielt opp i eurosonen, med en vekst på 2,8 prosent på månedsbasis. Produksjonen av varige forbruksvarer var opp 0,9 prosent. Ikke-varige forbruksvarer hadde en vekst på 0,7 prosent.

Produksjonen av mellomvarer trakk ned med 0,7 prosents fall, mens energiproduksjonen var ned hele 2,1 prosent.

De største industriproduksjonsøkningene ble registrert i Irland, Estland og Danmark, med oppganger på 16,6, 5,0 og 4,3 prosent på månedsbasis. Sverige hadde den største nedgangen, på 7,0 prosent, med Belgia like bak med 6,1 prosents fall.

Nyheter
Børs
Makro