<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Peker mot betydelig lavere prispress

Innkjøpssjefene i New York-industrien varsler om en betydelig nedbremsing i prisøkningene.

Publisert 15. sep. 2022
Oppdatert 15. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
MYE MAKRO: Å fordøye for NYSE-traderne torsdag. Foto: Bloomberg

Philadelphia Federal Reserve Bank-indeksen kom inn på minus 9,9 i september, viser tall sluppet torsdag.

Konsensus pekte ifølge Trading Economics mot 2,8.

I august var indeksen på 6,2, som da var en del bedre enn ventet. I juli var indeksen nede i minus 12,3.

Indeksen indikerer månedlig aktivitetsnivået både i næringslivet generelt og på fabrikkene i Philadelphia-regionen. De fleste bedriftene melder om ingen endring i aktiviteten (69 prosent), men andelen som varsler lavere aktivitet (20 prosent) overstiger andelen som varsler høyere aktivitet (10 prosent).

Indikatorene for nye ordre og leveranser falt også.

Les mer her.

New York

Vi tar også med Empire Manufacturing-indeksen, som indikerer aktiviteten i næringslivet i delstaten New York. Denne kom inn på minus 1,5 poeng for september, viser tall fra New York Federal Reserve torsdag.

Konsensus for indeksen som måler forventningene blant innkjøpssjefene i delstatens industri var minus 13,0. I august var indeksen på minus 31,3 poeng.

Nye ordre steg så vidt i september, men leveranser økte kraftig. Leveringstider var omtrent uendret, mens lagrene vokste.

Delindeksen for «prices paid» falt 16 poeng til 39,6. Indeksen har dermed falt 39 poeng i løpet av de tre seneste månedene, og peker mot en betydelig nedbremsing i prisøkningene.

Les mer her.

Nyheter
Makro