<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verste på ett år

Industriproduksjonen falt mer enn dobbelt så mye som ventet i eurosonen i juli. Irene tynget med en nedgang på nesten 20 prosent.

Publisert 14. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
IRLAND TYNGER: Her fra en gaffeltruckfabrikk i Monaghan. Foto: Bloomberg

Industriproduksjonen i eurosonen falt 2,3 prosent fra juni til juli, sesongjustert. I EU-landene var nedgangen på 1,6 prosent, ifølge Eurostat. På årsbasis var nedgangene på henholdsvis 2,4 og 0,8 prosent.

Fallet på 2,3 prosent var det største siden august 2021. På forhånd var det ventet et fall på 1,0 prosent på månedsbasis og en oppgang på 0,4 prosent på årsbasis i eurosonen, ifølge Trading Economics.

De større fallene enn ventet i eurosonen kommer etter vekst i juni på 1,1 prosent på månedsbasis og 2,2 prosent på årsbasis.

Kraftig Irland-fall

Fallet på månedsbasis i eurosonen ble drevet av en nedgang på 2,4 prosent i produksjonen av kapitalvarer og 1,6 prosents nedgang for varige forbrukervarer. Energiproduksjonen gikk opp 0,4 prosent, og produksjonen av ikke-varige forbrukervarer økte med 1,2 prosent.

Den største industriproduksjonsnedgangen ble registrert i Irland, der den var på 18,9 prosent. I Estland og Østerrike var det fall på 7,4 og 3,2 prosent.

Litauen hadde den største oppgangen i juli, med en vekst på 6,5 prosent, etterfulgt av Sverige og Malta med oppganger på 5,8 og 4,2 prosent, ifølge Eurostat.

Nyheter
Børs
Makro