<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Taper mer enn noen gang

Indias handel med resten av verden går med større tap enn noensinne. I mai var underskuddet på over 240 milliarder kroner.

Publisert 15. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
STØRRE HANDELSUNDERSKUDD: For India og statsminister Narendra Modi. Foto: Bloomberg

Indias handelsbalanse var på minus 24,29 milliarder dollar i mai, viser tall fra landets handels- og industridepartement. Dette er ny rekord, ifølge Trading Economics.

Det tilsvarer drøyt 240 milliarder kroner – og er større enn den opprinnelige mai-lesningen på minus 23,33 milliarder dollar.

I april i år var underskuddet på 20,11 milliarder dollar, og i mai i fjor var Indias handelsunderskudd 6,53 milliarder dollar.

Kraftig importvekst

Importen i årets mai var opp hele 62,8 prosent fra i fjor, til 63,22 milliarder dollar, løftet av råvareprisvekst og dermed dyrere import av blant annet råolje og petroleum. Samtidig steg eksporten bare 20,6 prosent fra mai i fjor, til 38,94 milliarder dollar.

Importen i april var på 60,30 milliarder, mens eksporten var på 40,19 milliarder.

India har registrert vedvarende handelsunderskudd siden 1980, hovedsakelig på grunn av sterk importvekst. I senere år har de største underskuddene kommet fra handelen med Kina, Sveits, Saudi-Arabia, Irak og Indonesia. De største indiske overskuddene kommer fra handelen med USA, De forente arabiske emirater, Hongkong, Storbritannia og Vietnam, ifølge Trading Economics.

Nyheter
Børs
Makro