<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nok et tap i hundremillionersklassen for Flyr

Flyr røk på et tap på 231,7 millioner kroner på driften i tredje kvartal, på tross av et kabinbelegg på mer enn 80 prosent i perioden.

    Publisert 3. nov. 2022 kl. 07.16
    Oppdatert 3. nov. 2022 klokken 07.24
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 244 ord
    STORE TAP: Erik G. Braathen og Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr FOTO: Flyr

    - Vi er veldig fornøyde med responsen i markedet og at stadig flere velger Flyr når de skal ut og reise. Dette kvartalet hadde vi gleden av å ønske så mange som 667 000 gjester velkommen om bord, som er det høyeste antall reisende i et enkelt kvartal. Den sterke etterspørselen etter ruter til europeiske destinasjoner viser at Flyr har blitt et foretrukket flyselskap for mange nordmenn som skal på ferie. Vi ser frem til å se mange nye og trofaste gjester på våre flyvninger denne vinteren, ikke minst til solfylte destinasjoner som Alicante, Malaga og Gran Canaria, sier Flyr-sjef Tonje Wikstrøm Frislid i pressemeldingen.

    At Flyr skulle gå med underskudd i tredje kvartal var ventet, og selskapet har derfor hyret tre meglerhus for å fylle opp kassen før det tøffe vinterhalvåret.

    Pengene fosser ut

    Flyr opplevde god etterspørsel etter flybilletter i juli, hvor kabinbelegget var på imponerende 92,3 prosent. Tallene for august skuffet, hvor mer enn hvert fjerde sete var ledig (71,6 prosent. Trafikktallene for september viste litt bedring, men med passasjerer i kun 74,1 prosent av flyet var yielden kun på 57 øre. 

    Totalt sett solgte Flyr billetter for 610,4 millioner kroner i tredje kvartal, hvor driftsresultatet før leasingkostnader var minus 167,3 millioner. Det operasjonelle driftsresultatet (EBIT) kom på 231,7 millioner kroner.

    Summa summarum endte bunnlinjen med blodrøde 452,8 millioner kroner, som igjen betyr at Flyr har tapt nær 1,1 milliarder kroner i 2022. Dette kommer i tillegg til de 437 millionene Flyr brant i oppstartsåret 2021.

    Saken oppdateres.

    Nyheter
    Luftfart