<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Færre reiste med Flyr i oktober

Totalt 186.600 gjester reiste med Flyr i oktober. Det var en svak nedgang fra måneden før.

Publisert 2. nov. 2022
Oppdatert 2. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 238 ord
FRAKTET FÆRRE: Her et Flyr-fly.  Dreamstime

FLYR

Flyr opplevde en sterk etterspørsel i oktober og fløy 186.600 i løpet av måneden, ifølge en melding. I september fløy selskapet 198.200 passasjerer.

Etterspørselen etter flyreiser til europeiske feriedestinasjoner var ifølge Flyr fortsatt solid og enhetsinntektene økte. 

Etterspørselen etter innenlandsflyvninger i Norge fortsatte imidlertid å være lavere enn forventet. 

«Som tidligere rapportert , er etterspørselen etter innenlandsflyvninger i Norge fortsatt lavere enn forventet, med en kabinfaktor på 63,7 prosent, og vi forventer at dette vil fortsette fremover», sier adm. direktør Tonje Wikstrøm Frislid. 

I morgen – torsdag – rapporterer selskapet tall for tredje kvartal. Aksjen er opp rundt 3 prosent onsdag. 

Kutter ruter i vinter

I oktober ble det kjent at Flyr kutter innenlandsrutene i Norge til et minimum. Selskapet varslet også at flere ansatte vil bli permittert som følge av dette.

Flyr tar sikte på en midlertidig kostnadsreduksjon på opptil 50 prosent denne vinteren, med en estimert reduksjon i kontantforbruk gjennom vinteren på cirka 400 millioner kroner.

Fra november til mars vil Flyr operere ruter til destinasjoner som Alicante, Malaga, Las Palmas, Barcelona, ​​Roma, Paris, Nice, Berlin og Brussel. Selskapet vil også tilby flyreiser fra Oslo til Bergen og Trondheim, samt «juleruter» mellom flere byer i Norge i desember.

Flyr hadde i snitt 11 fly i drift i oktober. Selskapets yield var på 0,63 kroner, mens PASK, som er passasjerinntekter delt på tilgjengelige setekilometer, var på 0,54 kroner. 

Flyr opererte 99,2 prosent av sine rutefly i oktober, og punktligheten var på 85 prosent.

Nyheter
Børs
Luftfart