<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Luftrommet over Stavanger og Haugesund stengt etter droneobservasjon

Luftrommet over Stavanger og Haugesund er stengt etter at det er observert en drone i området, bekrefter Avinor overfor VG.

Publisert 16. okt. 2022 kl. 21.16
Oppdatert 16. okt. 2022 klokken 21.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord

– Jeg kan bekrefte at det er observert en drone. Den ble observert av et fly som tok av. Da stenger vi umiddelbart luftrommet som et sikkerhetstiltak, fram til politiet og flygelederne sammen vurderer at situasjonen er under kontroll. Politiet er nå ute og søker etter dronen og droneoperatøren, opplyser pressetalsmann i Avinor, Harald Kvam, til avisen.

Det er forbudt å fly drone i Norge nærmere enn 5 kilometer fra flyplasser.

Politiet har bedt nordmenn holde ekstra utkikk etter droner og annen aktivitet som kan virke mistenkelig, sørlig i nærheten av kraftinstallasjoner og forsvarsanlegg.

Den siste uka er to russere pågrepet, siktet for å ha fløyet droner i Norge. En spesiell bestemmelse gjør det ulovlig for russiske borgere med all type flyaktivitet her i landet. Bestemmelsen trådte i kraft etter at Russland hadde invadert Ukraina sist vinter.

(NTB)

Nyheter
Luftfart