<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Quantas rykker til på børsen etter resultatprognose

Det australske flyselskapet melder at inntektene trolig blir dobbelt så høye som spådd på forhånd.

Publisert 13. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
KLARTE SEG GJENNOM PANDEMIEN: Qantas-fly på Sydney lufthavn i Australia. Foto: Brendon Thorne/Bloomberg

Flyselskapet la torsdag frem prognosene for inntjeningen i deres første halvår, som varer til 31. desember. Prognosen endte på 1,3 milliarder australske dollar, tilsvarende cirka 17,5 milliarder norske kroner. Ifølge Reuters er det mer enn dobbelt så mye som konsensus på forhånd.

Reisende er villige til å betale høyere priser for flybillettene, til tross for økende inflasjon og rentehevinger, sier Qantas-sjef Alan Joyce.

– Det er fortsatt en massiv oppdemming i etterspørselen.

Quantas gjorde et hopp på børsen etter nyheten, og er nå opp 8,7 prosent til 5,62 australske dollar aksjen.

Ubalanse mellom tilbud og etterspørsel

Det trekkes frem at det australske flyselskapet har vært kjappere med å få tilbake langdistansekapasiteten enn de internasjonale rivalene. 

– Gitt ubalansen mellom tilbud og etterspørsel, har flypriser og avkastningen vært svært høy, noe som har ført til lønnsomhet igjen for de flyselskapene som har vært i stand til å bringe tilbake en betydelig mengde kapasitet, sier analytiker Brendan Sobie ifølge Reuters.

Kan bli tøffere i 2023

Lønnsomheten kan dog være midlertidig, når kapasiteten hos flere flyselskaper tar seg opp igjen i løpet av 2023, mener Sobie. Qantas-sjefen innrømmer også at prisene for 2023 trolig vil svekke seg fra dagens nivå.

Flyselskapet vil også investere 200 millioner dollar i å ansette flere, for å hindre forsinkelser, kanselleringer, tapt bagasje og bemanningsproblemer, noe som var et problem for flere flyselskaper i 2022.

Nyheter
Børs
Luftfart