<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SAS vil gjenoppta forhandlingene med pilotene

SAS mener at partene i fellesskap må finne en løsning på flystreiken. Selskapet tar initiativ til å gjenoppta forhandlingene med pilotforeningene.

Publisert 11. juli 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
SAMTALER: Anko van der Werff, konsernsjef i SAS, og Carsten Dilling, styreleder i SAS. Foto: AP

– Den pågående streiken påvirker tusenvis av våre kunder daglig, og mange ansatte i SAS jobber veldig hardt for å støtte berørte kunder. Det er nødvendig at partene i fellesskap får slutt på situasjonen, skriver SAS i en pressemelding mandag ettermiddag.

SAS erkjenner at fortsatt mekling vil kreve innrømmelser fra begge parter, og at selskapet er villig til å ta sitt ansvar i den prosessen.

I løpet av de siste dagene har SAS varslet meklerne om at selskapet ønsker å gjenoppta forhandlingene med mål om å finne en løsning på den pågående streiken, som startet mandag 4. juli. Rundt 900 piloter i Norge, Sverige og Danmark har blitt tatt ut i streik, noe som har ført til at titusenvis av passasjerer har blitt berørt.

– SAS ønsker å avslutte denne streiken og få alle tilbake i jobb, skriver flyselskapet i pressemeldingen.

Pilotforeningene i SAS hadde mandag et teamsmøte med riksmekleren om status i forbindelse med streiken. Da opplyste Riksmekler Mats Wilhelm Ruland at situasjonen var helt fastlåst.

NTB

Nyheter
Luftfart