<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppjusterer til en milliard

Gjestene strømmer til Tivoli i København, og fornøyelsesparken ser nå sterkere finansielle resultater enn tidligere.

Publisert 20. juni 2022
Oppdatert 20. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord
MARKANT FLERE ENN VENTET: Gjestene strømmer til Tivoli i København i år. Foto: NTB

Den danske fornøyelsesparken Tivoli opplever sterkere besøkstall og utnyttelse enn ventet, og oppjusterer nå guidingen for 2022.

Inntektene var tidligere forventet å bli på mellom 850 og 950 millioner danske kroner, mens resultatet før skatt var ventet å bli marginalt positivt.

Nå ser Tivoli en omsetning på rundt 1.000 milliarder danske kroner og et overskudd på mellom 25 og 50 millioner.

I 2021 hadde Tivoli inntekter på 719,3 millioner kroner og et resultat før skatt på minus 47,6 millioner. I 2019 – før coronapandemien – var inntektene på 1.051,8 millioner kroner og resultatet før skatt på pluss 209,1 millioner.

– Markant flere enn ventet

«Tivoli har hatt en god start på sommersesongen. De første månedene av sommersesongen har budt på markant flere gjester enn forventet, og de har i høy grad benyttet Havens forlystelser, mat- og drikkeutbud og de mange kulturtilbudene. Blant mange begivenheter er Tivoli Food Festival avholdt med stor suksess», sier adm. direktør Susanne Mørch Koch i en melding.

«Dette skaper optimisme omkring de mange kommende arrangementene, konsertene og forestillingene gjennom sommeren, blant annet Tour de France-teampresentasjonen og en rekke internasjonale merkedager i den nærmeste fremtid», sier hun videre.

Tivoli ble åpnet i august 1843 og anses som den klart mest besøkte turistattraksjonen i Danmark. Selskapet er notert på København-børsen.