<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Politiet beklager på det sterkeste

Midt i forhandlingene spurte motparten om hvorfor politiet hadde tatt arrest i Jan Herman Dantes privateiendom. «Beklager på det sterkeste», sier nå politiet.

Publisert 19. sep. 2022
Oppdatert 21. sep. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 460 ord
FORVIKLINGER: Jan Herman Dantes eiendom i Langoddveien 119 ligger til venstre på bildet. Til høyre på bildet er Frode Berner Hopes eiendom med kjørerett over Dantes eiendom. Foto: 1881.no

«Eiendomsinvestor Jan Herman Dante trodde han hadde rent rulleblad» het det i Finansavisen 16. august. Men i grunnboken hadde politiet tatt arrest i privatboligen hans i Langoddveien 124 helt siden 7. desember i fjor.

Arresten, eller hefte som det heter formelt, ble tatt fordi Dantes nabo, Frode Berner Hope, var siktet for momsbedrageri, grov utroskap og grove brudd på regnskapslovgivninger. Det handlet om 17,5 millioner kroner etter at Hopes selskap, Grønn Produksjon, tidligere Spirehagen, hadde tapt 60 millioner kroner finansiert gjennom kapitalutvidelser mot småinvestorer.

FORVIKLINGER: Dantes eiendom i Langoddveien 119 ligger til venstre på bildet. Til høyre på bildet er Frode Berner Hopes eiendom med kjørerett over Dantes eiendom. Foto: 1881.no

Kraftig beklagelse

Dante kjøpte sin eiendom i 2001 før han i 2010 overførte den til sin kone.

«Jeg fremstiller meg som en ubesudlet forretningsmann. Det er viktig å kunne vise frem hvor mye penger man har og hvor fint man driver. Men her er det ikke banken som har tatt pant, men selveste politiet», sa Dante til Finansavisen i august.

Politiet hadde da tatt ut hefte for 15 millioner kroner i Dante-parets eiendom, trolig som følge av veien til Berner Hopes eiendom gikk over Dantes eiendom, og følgelig hadde han en veirett.

«Jeg oppfordrer ofte forretningspartnere om å sjekke meg. Midt i forhandlingsmøtet med den ene ble jeg spurt om bakgrunnen for at politiet hadde tatt arrest for 15 millioner i huset mitt. De lurte på hva jeg hadde med Hope å gjøre. Jeg ble skikkelig lang i trynet», fortsatte han.

Men nå har politiet lagt seg paddeflate. I et brev til Dante skriver de:

«På vegne av Oslo politidistrikt beklages det på det sterkeste. Forholdet er nå ryddet opp i og heftelse i eiendommen ble bekreftet slettet av Statens Kartverk den 25. august 2022».

Og videre:
«Eiendommens grunnbok er nå fri for denne heftelsen».

– Et slag i bakhodet

– Min reaksjon er at dette skulle bare mangle. At det går an å ta utlegg i en eiendom uten å prøve å finne ut hvem som eier eiendommen. Bare på grunn av noen kjørerettigheter over eiendommen. Det virker ikke som det var godt politiarbeid. Alle kan ta feil, men det som er ille er at man skal oppdage det etter så lang tid i en forhandling med en forretningsforbindelse, sier Dante.

– Fikk det konsekvenser?

– Jeg fikk ryddet opp i det. Men jeg måtte hale det gjennom, det var ikke lett. Det er ikke morsomt å få et slag i bakhodet når du sitter der. Men med beklagelsen ble det en god historie.

Men først måtte han gjøre en innsats.

– Jeg sendte brev og ringte. Dette kunne jeg ikke godta av politiet. Det gjorde det ikke bedre at Finansavisen trykket et halvskjeggete bilde av meg med en ingress der det sto at jeg trodde jeg hadde rent rulleblad.

Nyheter
Krim