<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

To nye Nordea-ansatte er arrestert

Oslo-politiet har pågrepet ytterligere to ansatte i Nordea, som er siktet for korrupsjon.

Publisert 2. juni 2022
Oppdatert 2. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
FIRE ANSATTE SIKTET: Politiet i Oslo har nå siktet fire ansatte i Nordea for korrupsjon, i tillegg til at fire andre også er siktet i sakskomplekset. Foto: NORDEA

Saken oppdateres

Politiet i Oslo opplyser torsdag formiddag at ytterligere to ansatte i Nordea er pågrepet, siktet for korrupsjon, i forbindelse med lån som er gitt til kunder.

Det er opplysninger som har fremkommet under etterforskningen som har ledet fram til pågripelsene, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

De to siste arrestasjonene følger fem pågripelser tidligere denne uken, hvor to var ansatt i Nordea, en ansatt i Nav, en person var tidligere ansatt i Nav og en person som politiet mener har vært en formidler av lån.

Åtte er siktet

Også onsdag ble en person pågrepet, men vedkommende er ikke tilknyttet verken banken eller Nav.

Til sammen er nå åtte personer siktet i sakskomplekset, som dreier seg om utlån av 150 millioner kroner som kan være gitt på uriktige premisser.

De åtte er enten siktet for korrupsjon eller medvirkning til korrupsjon.

Fem av de som ble pågrepet tirsdag denne uken, ble løslatt sent samme dag. Det skjedde etter at de fem hadde sittet i flere timelange avhør og politiet hadde gjort beslag av dokumenter og elektronisk utstyr i Nordeas lokaler og på de siktedes privatadresser.

Nyheter
Krim