<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norske advokatfirmaer dropper russiske klienter

Flere av de store advokatfirmaene dropper russiske klienter. 

Publisert 3. mars 2022
Oppdatert 3. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
STOPP:Sverre Tyrhaug, ledende partner i Thommessen, er blant dem som nå ikke tar oppdrag fra russiske klienter.  Iván Kverme

Stadig flere bedrifter kutter sine bånd til Russland, det samme gjør de store norske advokatfirmaene, ifølge bransjenettstedet Rett24. 

Avisen har ringt ledende partnere i blant annet Schjødt og Wiersholm og fått bekreftet at selskapene ikke påtar seg oppdrag fra russiske klienter. 

Det samme gjelder Thommessen og Wikborg Rein. Sistnevnte har de seneste årene sågar hatt nære bånd til Ukraina, som advokater for det statlige ukrainske gasselskapet Naftogaz, hovedsakelig i tvister med russiske Gasprom. 

–  Vi har ikke hørt tilbake fra noen av dem. Vi må selvsagt forholde oss til til reglene for god advokatskikk, men det er ingen av disse sakene som er så «varme» at dette blir satt på spissen, sier  ledende partner Sverre Tyrhaug i Thommesen til Rett24 på spørsmål om hvilken respons de har fått fra eventuelle russiske klienter på avgjørelsen. 

Tyrhaug påpeker at selskapets russiske klientrelasjoner ikke utgjør en spesielt stor del av