<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nel får kjempekontrakt

Nel har blitt tildelt en kontrakt på 600 millioner kroner av australske Woodside.

Publisert 15. okt. 2022
Oppdatert 15. okt. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 259 ord
KAN SMILE: Konsernsjef Håkon Volldal har all grunn til å være fornøyd etter at Nel har blitt tildelt en kontrakt av Woodside. Foto: Eivind Yggeseth

 

Nel skal levere utstyr til det australske selskapet Woodside Energy og deres hydrogenprosjekt H2OK i Ardmore i den amerikanske delstaten Oklahoma.

Kontrakten har en verdi på rundt 600 millioner kroner. 

Dette er den andre store kontrakten Nel blir tildelt på kort tid. For to måneder siden fikk hydrogenselskapet en kjøpsordre på 200 megawatt (MW) for et stort prosjekt i USA.

– Markedet for elektrolysører går riktig vei for Nel. Vi sikrer nå gode kontrakter til gunstige vilkår og en håndterlig risikoprofil. Kontrakten med Woodside vil ha en betydelig positiv finansiell påvirkning på selskapet, sier konsernsjef Håkon Volldal i Nel.

Varsko fra konkurrent

Fredag varslet amerikanske Plug Power om at selskapets ventede omsetning på mellom 900 og 925 millioner dollar for inneværende år kan havne 5 til 10 prosent under forventning.

Grunnen er at prosjekter som skulle vært ferdig i år blir skjøvet til neste år som følge av forsinkelser i leverandørkjeder.

Plug Power påpeker at selv om omsetningen kan komme til å bli lavere enn antatt, så er etterspørselen etter brenselceller og elektrolysører fortsatt sterk.

Varselet understreker at elektrolysørprodusentene fortsatt er påvirket av flaskehalser.

I andre kvartal bidro leveranseproblemer og økte råvarekostnader til at Oslo Børs-noterte Nel måtte ta en tap i resultat før av og nedskrivninger (EBITDA) på 197 millioner kroner på grunn av pressede marginer.

Nel legger frem sine tredjekvartalstall torsdag 20. oktober. Det er ventet at selskapet vil legge frem en omsetning på 246 millioner kroner og et EBITDA-tap på 173 millioner kroner i perioden. Resultatet før skatt ventes til minus 269 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av Nel selv.

Nyheter
Industri