<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bewi: Må selge fabrikker før oppkjøp av konkurrent godkjennes

Konkurransetilsynet godkjenner Bewis oppkjøp av Jackon mot at de selger flere av Jackons fabrikker.

Publisert 28. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
OPPKJØP: Konkurransetilsynet stiller krav før godkjenning av oppkjøp av Jackon. Her: konsernsjef i Bewi, Christian Bekken. Foto: Iván Kverme

    

Konkurransetilsynet meldte nylig om at de godkjenner Bewis oppkjøp av fiskekasse-konkurrent Jackon mot at de selger Jackons fabrikker i Alta og Geiranger. 

«Fabrikkene må selges til en uavhengig og egnet kjøper før oppkjøpet kan gjennomføres», skriver konkurransetilsynet i en melding.

Budet på Jackon på over 3 milliarder kroner ble lagt på bordet i oktober 2021.

«Jackon og BEWI er de to største integrerte leverandørene av EPS i Europa, og ved å slå oss sammen vil vi bli markedsledende i nesten alle våre segmenter», skrev BEWIs konsernsjef Christian Bekken etter at budet ble offentliggjort. 

Både Bewi og Jackons produserer EPS-fiskekasser ved flere fabrikker langs kysten. Kassene selges til oppkjøpsnæringen og andre fiskeriaktører. 

Fredrikstad-baserte Jackon har anlegg flere steder i Europa, og har særlig tjent godt på det tyske markedet under coronaåret.

«Når partene nå må selge ut fabrikker til en kjøper som har forutsetninger for å være en effektiv konkurrent, er det Konkurransetilsynets vurdering at det vil sikre fortsatt effektiv konkurranse i dette markedet», sier prosjektleder Rebekka Søvik.

Nyheter
Finans
Industri