<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skamroser grønn kursrakett

– Det er fortjent. Dette er ikke luft, det er omsetning, EBITDA og margin opp, opp, opp, sier Turner Holm i Clarksons om kursfesten.

Publisert 5. mai 2022
Oppdatert 5. mai 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 450 ord
KJEMPEFORNØYD: – Det er et grønt selskap som tjener penger. Det er ikke så mange av dem. What's not to like?, sier analysesjef Turner Holm i Clarksons Platou. Iván Kverme

 

Vow ruser på Oslo Børs etter å ha lagt frem knalltall før børsens åpningstid. Aksjen er i skrivende stund opp 9 prosent, men var børsens soleklare vinner med en oppgang på 14 prosent i tidlig handel.

– Det er fortjent. De leverer «all time high» omsetning og EBITDA, og marginen har økt. Dette er ikke luft, det er omsetning, EBITDA og margin er opp, opp, opp, konkluderer Turner Holm i Clarksons.

Kjempevekst

Vow leverte en omsetning på 183 millioner kroner i første kvartal - en vekst på 97 prosent på årsbasis.

Det justerte resultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) havnet på på 24 millioner kroner og resulterte i en EBITDA-margin på 12,9 prosent - opp fra 9,8 prosent i fjerde kvartal.

– Det er veldig bra utvikling finansielt og ting ser veldig bra ut på sikt. Det virker som om marginene skal videre opp. Det er flere segmenter som fortsatt er på et relativt lavt nivå, sier Holm.

LA FREM TALL: Konsernsjef Henrik Badin i Vow. Foto: Iván Kverme

Tredelt drift

Vow leverer tjenester i de tre selskapsområdene Projects Cruise, Aftersales og Landbased. Kundegruppen i førstnevnte er utstyr til cruisebransjen, mens det i Aftersales leveres kjemikalier og forbruksvarer til maskiner på båtene. Aftersales er «alt annet» enn cruise.

Få båter på vannet har gjort at Aftersales har levert svakt tidligere, men nå begynner dette segmentet å komme i gang.

– Gjennom året så bør marginene styrkes. Marginen var bare 5 prosent i første kvartal, men den lå på 15 prosent før covid. Den kan selvfølgelig komme tilbake på gamle nivåer, sier Holm.

Det ser også bra ut innen Landbased, mener Clarksons-analytikeren. Her har Vow nå tosifret margin for første gang.

– Her har omsetningen økt betydelig i første kvartal og marginen er positiv etter å ha vært negativ i lang tid. Den kan fortsatt doble seg til samme nivå som Cruise Projects, sier han.

Han mener dagens kursoppgang er fullt fortjent.

– Det er veldig lite å ikke like i rapporten. Det er et grønt selskap som tjener penger. Det er ikke så mange av dem. What's not to like?, spør han retorisk.

Slår bølgen

Flere av analytikerne som følger Vow mener selskapet leverer en sterk rapport.

«Vow er tilbake der de hører hjemme!», skriver Sparebank 1 Markets-analytiker Thomas Dowling Næss i en oppdatering til kundene torsdag morgen.

Han tror Vow vil levere sitt første positive resultat fra alle selskapssegmentene i 2022.

«Dagens rapport var en bekreftelse på akkurat det», skriver Næss, som forventer å holde estimatene i ro med et uforandret kjøpsanbefaling og kursmål 50 kroner etter dagens rapport.

Analytiker Gard Aarvik i Pareto Securities mener aktiviteten har kommet seg opp i alle selskapets segmenter, noe resultatene understreker.

«En oppløftende rapport som er betryggende for estimatene våre», skriver han i en oppdatering torsdag.

Nyheter
Industri