<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Enda en gigant forlater Russland

Det amerikanske sportsmerket Nike følger nå etter og forlater Russland for godt

Publisert 23. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 226 ord
EXIT: Nike følger etter og forlater nå Russland for godt. Her administrerende styreleder i Nike, Mark Parker Foto: Mary Altaffer

Nike stenger alle sine butikker i Russland på permanent basis, kunngjorde sportsgiganten i en uttalelse torsdag.

- Nike har valgt å forlate det russiske markedet. Nike-butikkene ble nylig midlertidig stengt, og vil ikke åpne igjen, skrev selskapet i en fersk uttalelse.

I tillegg til det vil netthandelen og Nike-appen også stenges ned i Russland.

Allerede i mars vedtok Nike en midlertidig nedstengning av sine russiske butikker, og trakk senere sponsoravtalen sin med fotballklubben Spartak Moskva. 

- Nike har tatt beslutningen om å forlate den russiske markedsplassen. Vår prioritet er å sikre full støtte av våre ansatte mens vi gjennomfører en ansvarlig nedskalering av vår virksomhet i løpet av de neste månedene, uttalte selskapet i en e-postmelding. 

Ikke den første

Nikes uttrekning fra Russland skjer kun uker etter at de amerikanske gigantselskapene McDonalds og Starbucks annonserte at de permanent avslutter sine virksomheter i landet. 

Utenlandske selskaper som vurderer å forlate Russland på grunn av krigen i Ukraina står overfor Russlands nye lovgivning som vil komme de neste ukene. Lovgivningen tillater Moskva å beslaglegge eiendeler og ilegge ulike straffer. Det har oppmuntret flere bedrifter til å fremskynde uttrekningen, skriver Reuters. 

Nyheter
Finans
Handel