<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Carlsberg-topp slutter: – Dette er skuffende

Heine Dalsgaard gir seg som finanssjef i Carlsberg. Kepler-analytiker hadde heller ventet at ølgigantens konsernsjef skulle gå av.

Publisert 22. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 250 ord
FALLER PÅ BØRS: Carlsberg-aksjen faller mer enn hovedindeksen i København onsdag. Foto: Dreamstime

Heine Dalsgaard går av som finansdirektør i Carlsberg, opplyser den danske ølgiganten onsdag.

– ET PRIVILEGIUM: Heine Dalsgaard, avtroppende finansdirektør i Carlsberg. Foto: Carlsberg

Han slutter for å bli finansdirektør i et private equity-støttet selskap i en annen bransje, og forlater Carlsberg senest 31. desember, heter det.

«Carlsberg er et fantastisk selskap, og det har vært et sant privilegium å være en del av teamet de seneste seks årene. Sammen har vi skapt et mye sterkere Carlsberg», heter det fra Dalsgaard selv i meldingen fra bryggerikjempen.

På København-børsen er reaksjonen negativ: Carlsberg-aksjen er ned 2,53 prosent, mens hovedindeksen er ned 1,6 prosent i 14-tiden.

Ventet at toppsjefen skulle gå

«Dette er skuffende for Carlsberg», skriver Kepler Cheuvreux-analytiker Richard Withagen i et notat, ifølge Reuters.

Analytikeren peker på at Dalsgaard har vært av vesentlig betydning i Carlsbergs effektivisering de seneste årene, der selskapet har innført store kostnadskutt for å motvirke tapene fra sin russiske virksomhet, ifølge nyhetsbyrået.

«Vi hadde ventet at konsernsjef Cees t'Hart ville gå av etter hvert som Carlsberg beveger seg inn i den neste fasen av strategien sin. Dette kan nå bli utsatt», tilføyer Keplers Withagen.

Carlsberg entret det russiske markedet i 2008 med kjøpet av ølmerket Baltika, men salget har vært preget av blant annet svak russisk økonomi og russiske myndighetstiltak for å redusere alkoholkonsumet. Som følge av Russlands invasjon av Ukraina besluttet Carlsberg i slutten av mars å forlate det russiske markedet fullstendig.