<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Betaler russiske lønninger i enda noen måneder

IKEA forlenger lønnsgarantien for sine russiske ansatte med tre måneder.

Publisert 29. apr. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 184 ord
FORLENGER LØNNSGARANTI: Ikea garanterer sine russiske ansatte lønn ut august. Foto: Bloomberg

3. mars, en uke etter at Russland gikk til angrep mot Ukraina, bestemte IKEA-konsernet seg for å stenge alle varehus og sende de ansatte hjem med tre månedslønner i garanti.

Men lønnsgarantien som skulle løpe ut i begynnelsen av juni, blir nå forlenget.

– Vi binder oss nå til å betale avtalt grunnlønn og kjernegoder for medarbeidere i Russland frem til 31. august 2022, sier en pressetalsperson i Ingka Group til Affärsvärlden. Ingka Group driver IKEAs varehus i Russland.

Utøver kjerneoppgaver

De ansatte sitter ikke nødvendigvis uvirksomme i løpet av nedstengningen, ettersom enkelte kjerneoppgaver fortsatt må utøves.

– Medarbeidere kan fortsette å jobbe med nødvendige oppgaver som retur av varer, lagerarbeid, systemstøtte og vedlikehold av butikkdrift. De kan til og med bruke tilgjengelig tid på kontinuerlig kompetanseutvikling, sier en pressetalsperson for IKEA Russland til nettstedet.

Ifølge årsrapporten for 2020 driver IKEA 17 varehus i Russland, med over 9.300 ansatte.

Affärsvärlden understreker samtidig at de 14 russiske kjøpesentrene IKEA eier gjennom Ingka Centres fortsatt er i full drift.

Nyheter
Handel