<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

De 20 tryggeste utbytteaksjene hvis alt går nedenom og hjem

Her er aksjene som siste 12 måneder har beveget seg minst i forhold til indeks, og som i tillegg betaler godt med utbytte. 

Publisert 2. nov. 2022
Oppdatert 2. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 228 ord
Fra venstre: Tom Palmer Newmont, John Stankey AT&T, Noel White Tyson Foods, Hans Vestberg Verizon og Kenneth Frazier Merck. Newmont/AT&T/Tyson Foods/Verizon/Merck

Investorene tok bølgen i forrige uke da makrotallene fra USA viste at økonomien steg i tredje kvartal etter to strake kvartaler med nedtur. Oktober viste seg også å bli den sterkeste helt siden 1976 med en oppgang på hele 14 prosent.

November har startet noe surere med nedtur i går. Arbeidsmarkedstallene vitnet i går om et fortsatt stramt arbeidsmarked og i forkant av rentemøtet i dag forventes det at Fed nok en gang må sette opp styringsrenten med 0,75 prosentpoeng.

– En viktig inflasjonsdriver er på retur, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i dagens morgenkommentar.

Mye tyder imidlertid på at det er for tidlig å slippe jubelen løs, åpne lommeboken og spre om seg med penger. Det er nemlig ingenting som tyder på at Federal Reserve skal sette foten på bremsen og slakke av på rentehevingene i tiden fremover.

Hvis alt skulle gå nedenom og hjem og Jerome Powell sender økonomien ut i en resesjon, har Marketwatch plukket ut de 20 tryggeste utbytteaksjene i hele S&P 500-indeksen. 

«Tryggest» i den forstand at de har lavest beta – og derfor beveger seg minst i forhold til indeksens bevegelser. Skulle indeksene stupe, vil aksjene – statistisk sett – falle mindre. Se ytterligere forklaring på hvordan beta fungerer under tabellen over. 

Aksjene er plukket fra tre utbyttefond: Schwab US Dividend Equity, iShares Selecet Dividend og SPDR Portfolio S&P High Dividend. Til sammen forvalter fondene over 700 milliarder kroner.

Nyheter
Finans