<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Riksrevisjonen skryter av statlige regnskaper

Riksrevisjonens gjennomgang viser at kvaliteten på statens regnskaper er gjennomgående god.

Publisert 27. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord
VIKTIG: Riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen sier korrekte regnskaper er viktig for tilliten til hvordan offentlige midler brukes. Foto: NTB

– At statens regnskaper gjennomgående har god kvalitet er betryggende. Det er viktig for tilliten til hvordan offentlige midler brukes, sier riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Men fire regnskaper har vesentlige feil.

Det gjelder Norges forskningsråd, der regnskapet mangler informasjon. I tillegg er bevilgningsreglementet brutt. I Statens vegvesen er fakturaer for 5,1 milliarder ikke tatt med i leverandørgjelden.

Kystverket har ikke regnskapsført alle eiendeler og Eksportfinansiering Norge har rapportert regnskapet to ganger. Dette har skjedd i forbindelse med omorganisering og sammenslåing av to virksomheter.

– Statens regnskaper skal være riktige og det er Riksrevisjonens oppgave å påpeke vesentlige feil og mangler. Samtidig har Riksrevisjonen en viktig veiledende rolle og vi ser at mange statlige virksomheter retter feil og mangler underveis. Det viser at revisjonen virker, sier Schjøtt-Pedersen.

(NTB)