<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kutter XXL-kursmålet før kvartalstall

Pareto Securities venter en lunken kvartalsrapport fra XXL, og kutter kursmålet med 40 prosent.

Publisert 20. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord
KUTTER: Pareto Securities-analytiker Joachim Huse kutter kursmålet på XXL-aksjen. Foto: Ola Alsberg/Pareto Securities.

 

Pareto Securities la torsdag frem en fersk analyse på XXL, der analytiker Joachim Aalberg Huse spår en sterk nedgang i aksjekursen i forkant av kvartalsrapportfremleggelsen 27. oktober. 

Analytikeren kutter kursmålet på aksjen fra tidligere 5 kroner, til 3 kroner, og nærmer seg med det en enighet med SpareBank 1 Markets, som nedjusterte kursmålet til 2 kroner i slutten av september.

Aksjen ble ved 15-tiden torsdag omsatt for om lag 4,22 kroner, og analytikeren mener dermed det er nærliggende å vente et saftig kursfall på nær 30 prosent.

XXL-kursen har vært i hardt vær i lang tid - siden oktober 2020 er aksjen ned over 80 prosent.

I analysen skriver Huse blant annet at meglerhuset venter at rapporten vil vise en nedgang i driftsresultatet før ned- og avskrivninger (EBITDA) på om lag 40 prosent mot tilsvarende periode året før, som følge av svake markedsfohold og kampanjepress.

«Med en fallende realinntekt for konsumentene og økte varelagre, venter vi svake salg i høytiden, kombinert med negative kostnadseffekter fra valutaendringer og generell inflasjon», heter det i analysen.

Huse skriver videre at det ikke foreligger noen umiddelbar risiko mot selskapets kontantposisjon, men at risikoen fremdeles kan ligge mot nedsiden, der han tror konsensusestimatene vil nedjusteres på svake salg i julen.

«Derfor mener vi at den nåværende risk/reward er uattraktiv, og reduserer kursmålet vårt til 3 kroner fra 5.»

Nyheter
Børs
Finans