<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mannen bak The Big Short 2.0: Disse aksjene går han for nå

Carl Icahn tjente seg styrtrik på shoppingsenter-short. Nå maler han et mørkt bilde av økonomien fremover – men kommer med to aksjevalg.

Publisert 27. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 238 ord
SKEPTISK: Carl Icahn er skeptisk til markedene, men kommer med aksjetips. Foto: Bloomberg

Stigende inflasjon er prisen å betale for hensynsløs pengetrykking i pandemiårene. 

– Vi trykket for mye penger og trodde at festen aldri ville ende. Nå er festen over, sier Carl Icahn, milliardær og veteraninvestor, til MarketWatch

Han sier at inflasjon er noe forferdelig og at det ikke går an å kurere det. Icahn spådde resesjon helt tilbake i november i fjor da han sa at «markedet kommer til å treffe en vegg».

Han anbefaler imidlertid ikke å gå helt ut av aksjemarkedet.

– Det er mye som er billig og det kommer til å bli billigere, sier Icahn.

Aksjevalg

Energisektoren har gjort det meget godt i 2021 og også i 2022. De store indeksene er ned 20 til 30 prosent hittil i år, mens energisektoren er opp over 35 prosent.

Toppvalgene til mannen bak The Big Short 2.0 i energisektoren er CVR Energy som arbeider med raffinering, som ifølge investoren er billig til tross for opptur den siste tiden. Hittil i år er aksjen opp over 50 prosent.

Regnskapet er knallsterkt og selskapet vedtok ekstraordinært utbytte på 2,60 dollar pr. aksje – på toppen av sitt gjentakende utbytte på 40 cent pr. aksje.

Neste aksjevalg er CVR Partners som arbeider med gjødsel og produserer ammoniakk og nitrogengjødsel. I andre kvartal skjøt prisene opp 134 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. 

– Du trenger gjødsel hvis du vil spise, sier Icahn. 

Nyheter
Finans