<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Emisjon i American Shipping Company

American Shipping Company (AMSC) vurderer å gjennomføre en rettet emisjon.

Publisert 14. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 247 ord

American Shipping Company (AMSC) vurderer å gjennomføre en rettet emisjon med bruttoproveny på om lag 40 millioner dollar, og selskapet har engasjert Clarksons Securities, DNB Markets og Pareto Securities som rådgiver, fremgår det av en børsmelding onsdag.

Aker-selskapet Aker Capital eier i dag 19,07 prosent av aksjene i AMSC og har en ytterligere finansiell eksponering mot 30,77 prosent av aksjene i AMSC gjennom TRS-avtaler med DNB og SEB, til sammen 49,84 prosent. I meldingen opplyses det videre at Aker, DNB og SEB på forhånd har forpliktet seg til å tegne aksjer for å opprettholde Akers totale finansielle eksponering i selskapet, og har blitt innvilget rett til tildeling av en tilsvarende del av den rettede emisjonen.

Vilja AS, et selskap deleid av Peter Knudsen, styremedlem i AMSC, har på forhånd forpliktet seg til å tegne 15.000 aksjer. Pål Lothe Magnussen, administrerende direktør i selskapet, har på forhånd forpliktet seg til å tegne 30.000 aksjer. Videre har Homlungen AS, et selskap eid av Annette Malm Justad, styreleder i selskapet, på forhånd forpliktet seg til å tegne seg for 8.000 aksjer.

Basert på en begrenset "wallcrossing"-øvelse før lansering har rådgiverne mottatt indikasjoner på interesse for å tegne aksjer slik at emisjon er dekket på indikasjoner om interesse ved starten av bokbyggingsperioden.

Selskapet har til hensikt å bruke nettoprovenyet fra den emisjonen til delvis finansiere oppkjøpet av konstruksjonsfartøyet «Normand Maximus», samt for generelle selskapsformål.

Tegningskursen for aksjene vil bli fastsatt av styret basert på en akselerert bokbyggingsprosess.

Selskapet vil vurderer å gjennomføre en reparasjonsemisjon, opplyses det.

(TDN Direkt)

Nyheter
Børs
Finans