<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Billige- og godt likte aksjer på Wall Street

Basert på særskilte kriterier, har CNBC nylig laget en liste over billige- men godt likte aksjer på Wall Street. 

Publisert 8. sep. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 252 ord
PÅ LISTEN: Walt Disney blir trekt frem som en «billig, men godt likt aksje», og handles på 26 prosent rabatt til fremtidig inntjening.  Foto: Bloomberg

– I et tøft og utfordrende aksjemarked, ser man tendenser til at investorer søker solide verdiaksjer, ifølge analytiker Cormac Conners i Goldman Sachs. 

Conners utdypet i et notat tirsdag at den brede verdsettelsesspredningen mellom de mest- og minst kostbare selskapene i markedet, skaper en mulighet for verdiaksjer fremover. 

I den forbindelse kompilerte CNBC en liste over billige- men godt likte aksjer fra S&P 500, ved å undersøke selskaper med særskilte attributter. 

Vurderte kriterier

For å bli inkludert i denne listen må selskapene handles til P/E lavere enn historisk 5-års gjennomsnittlig fremtidig P/E, samt at inntjeningen til selskapet må være estimert til å vokse med over 10 prosent. 

I tillegg må aksjen ha en kjøpsanbefaling fra over 50 prosent av analytikerne som dekker akjen, samt at oppsiden i kursmålene til majoriteten av analytikerne må være på minst 10 prosent. 

Billige- men godt likte aksjer

Walt Disney blir trekt frem som en «billig, men godt likt aksje», og handles på 26 prosent rabatt til fremtidig inntjening, under historisk 5-års gjennomsnittlig fremtidig P/E. 

Av analytikerne som dekker aksjen, anbefaler 72 prosent kjøp med en gjennomsnittlig oppside på 24 prosent til dagens kurs. 

Halvlederselskapet Qualcomm er også på listen av «billige, men godt likte aksjer», og handles på 40 prosent rabatt til fremtidig inntjening, godt under historisk 5-års gjennomsnittlig fremtidig P/E. 

Av analytikerene som dekker aksjen, anbefaler 53 prosent kjøp med en gjennomsnittlig oppside på 42 prosent til dagens kurs. 

Blant andre aksjer på listen finner man energiselskapene Baker Hughes Company Class og Halliburton Company, teknologiselskapet Microchip Technology Incorporated, industriselskapet Generac Holdings, samt Signature Bank, Tapestry og Match Group. 

Nyheter
Finans