<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker blir sjef i lokal eiendomskjempe

Analytiker Truls Kolsrud Engene har sluttet i SEB for å bli sjef for en nyetablert eiendomsgigant i Stavanger. 

Publisert 1. sep. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 323 ord
SKIFTER BEITE: Truls Kolsrud Engene slutter som analytiker for å bli eiendomssjef. Foto: SEB

– Jeg hadde siste dag i SEB onsdag. Det var litt vemodig og rart, selv om det skal bli spennende å prøve noe nytt her i byen, sier Truls Kolsrud Engene.

Etter endt utdanning jobbet Engene først fire år i ledelseskonsulentfirmaet Arkwright, før han i 2006 begynte i SEB-systemet. Først som analytiker, deretter fire år i corporate-avdelingen, og så tilbake som analytiker igjen for fire år siden. 

I SEB har han fulgt mange av de tunge industriselskapene, med Hydro, Yara, Tomra, Borregaard og Elkem i spissen. Tidligere denne uken stilte han opp i Finansavisens børsintervju, der han anbefalte investorene å gå inn i flere verdiaksjer. Hydro, Elkem, Veidekke og Elopak fikk en kjøpsanbefaling, mens han nøyde seg med en hold-anbefaling på Tomra. 

Engene har også fulgt Entra, og kunnskapen herfra får han bruk for når han snart tiltrer som daglig leder i Stavanger-baserte SVG Property.

– Jeg har de seneste åtte årene bodd i Stavanger og pendlet til Oslo. Det skal bli deilig å slippe all reisingen, sier Engene.

Nyetablert eiendomsgigant

I begynnelsen av januar ble det kjent at SVG Property, med Pareto Securities som tilrettelegger, hadde skapt en eiendomsgigant i Stavanger med 113.000 kvadratmeter bygningsmasse og 200 millioner kroner i leieinntekter i år. Eiendomsverdien i transaksjonen var på 4,5 milliarder kroner.

Entra var blant selskapene som bidro med eiendomssalg til det nyetablerte selskapet. I en børsmelding 5. januar opplyser Entra at prislappen på deres solgte eiendommer var 963 millioner kroner.

I mai økte SVG Property eiendomsmasse ytterligere gjennom kjøpet av Verven 4, et kontorbygg på 14.000 kvadratmeter. 

De største eierne bak SVG Property er Oslo Pensjonsforsikring,  Camar Eiendom, Entra, Pensjonskassen for Helseforetakene i Hovedstadsområdet, KM Real Estate, Karbon Eiendom og REQ Alternative Investments med sitt første fond.

– SVG Property har i dag en eiendomsmasse på 130.000 kvadratmeter og et utviklingspotensial på rundt 75.000 kvadratmeter. Ambisjonen er å forvalte og vokse dette videre, slik at vi blir en foretrukket eier av kontoreiendom i Stavanger sentrum, sier Engene.