<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hagen-familien sendte 450 millioner kroner til Sveits

Stein Erik Hagens familieselskap hadde et nært identisk resultat med 2020. Det resulterte i et utbytte på 450 millioner kroner, som ble sendt rett til Sveits.

Publisert 19. juli 2022
Oppdatert 21. juli 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 290 ord
SENDTE DET SØROVER: Etter nok et godt år for familieselskapet Canica, valgte Stein Erik Hagen å ta utbytte på 450 millioner kroner.  Foto: NTB

Stein Erik Hagens familieselskap Canica hadde et årsresultat på 658 millioner kroner i 2021, nesten helt identisk med resultatet fra 2020. Det viser ferske regnskapstall fra Tvist 3- selskapet, som eier 90 prosent av aksjene i Canica.

Resten av aksjene i Canica eies av Tvist 1, der Stein Erik Hagens datter Caroline Marie Hagen står som største aksjonær. Tvist 1 har ennå ikke registrert årsregnskap i Brønnøysund.

Etter nok et godt år for Hagen-familien ble det delt ut 450 millioner kroner til Tvist 3 fra Canica. Regnskapet viser at disse pengene er igjen overført til det sveitsiske holdingselskapet Canica Holding.

Dersom det er besluttet å utbetale Tvist 3 450 millioner kroner, står trolig det totale utbyttet fra Canica for 2021 på 500 millioner kroner. Tvist 1, med Caroline Marie Hagen i spissen, vil i så fall ha blitt tilført det resterende beløpet på 50 millioner kroner.

Dårligere tider

I 2022 har det trolig gått verre for seg for Hagen-familien, som ved årsskiftet kunne skilte med verdier for omkring 21,6 milliarder kroner på Oslo Børs. Finansavisen kunne tidligere i juli meddele at disse verdiene har opplevd en saftig verdireduksjon på nærmere 4,5 milliarder kroner.

Orkla er Hagens største posisjon, og aksjen er ned omkring 7 prosent i år. Til tross for det, har et utbytte på 600 millioner kroner gjort opp for deler av fallet.

Hagen må også se røde tall knyttet til det Helsinki-noterte vin- og brennevinsselskapet Anora, der han sitter på 22,4 prosent av aksjene etter fjorårets fusjon mellom Arcus og Altia. Anora-aksjen er så langt i år ned 29 prosent, noe som verdsetter dagens post til drøye 1,2 milliarder kroner.

Dårlig har det også gått i Komplett, Kalera og Ultimovacs. Aksjene er ned henholdsvis 71, 60 og 37 prosent i år.

Nyheter
Finans