<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Dette kan bli en gigantisk inntjeningskilde for oss

Huddlestock inngår avtale med europeiske Solarisbank. – Med denne avtalen regner vi med å få flere hundre tusen til opp mot 1 million nye kunder på plattformen, sier konsernsjef John E. Skajem. 

Publisert 15. juni 2022
Oppdatert 17. juni 2022
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 772 ord
INNGÅTT STOR AVTALE: Gjennom avtalen vil Solarisbank integrere Huddlestock’s WealthTech løsning, Bedrock, på sin plattform, for å kunne tilby sine kunder investerings- og meglertjenester i tillegg til vanlige bank-tjenester som konto og kreditt kort. Her gründer og styremedlem Murshid Ali (t.v) og konsernsjef John Egil Skajem i Huddlestock.  Foto: Nicolas Tourrenc

Fintech-selskapet Huddlestock meldte i mai at det hadde signert en endelig avtale om å levere sine løsninger til en av de største Fintech-bankene i Europa, med hovedkontor i Tyskland.

Selskapet ville ikke navngi banken det var snakk om, men opplyste at avtalen var et stort kommersielt og teknologisk gjennombrudd for Huddlestock og at avtalen ville betjene tusenvis av investorer i det europeiske markedet.

Etter en måned med kortene tett til brystet røper nå Huddlestock hvilken bank det er snakk om.

– Solarisbank er en av Europas aller største Banking-as-a-Service plattformer. Det er et fintech selskap som har konsesjon til å være bank, og som har all den nødvendige infrastrukturen av teknologisystemer for å bygge en helt ny bank, eller bare integrere banktjenester på egen plattform. Solarisbank tar seg av alt det tekniske og regulatoriske rundt det å være bank og har i dag 60 nettbanker på plattformen, og over 5 millioner sluttbrukere, sier konsernsjef John E. Skajem i Huddlestock. 

Flere 100.000 kunder

Gjennom avtalen vil Solarisbank integrere Huddlestock’s WealthTech løsning, Bedrock, på sin plattform, for å kunne tilby sine kunder investerings- og meglertjenester i tillegg til vanlige banktjenester som konto og kredittkort.

– Hva betyr denne avtalen for inntjeningen deres?

– Dette er et spennende og hurtigvoksende marked. Solarisbank er den ledende aktøren i Europa innenfor Banking-as-a-Service. De har teknologiløsningene og infrastrukturen som trengs for at både nye og eksisterende aktører skal kunne tilby de banktjenester de og deres kunder ønsker. Det er det som kalles Embedded Finance, sier Skajem. 

Ifølge Skajem estimerer eksperter at dette markedet globalt er verdt ca. 430 milliarder norske kroner i dag og at det skal vokse hurtig til ca 2.300 milliarder kroner. 

– Hvis Huddlestock bare tar en liten del av dette markedet, og segmentet investering, kan dette over tid bli en gigantisk inntjeningskilde for oss, sier han. 

– Det vil ta litt tid å få onboardet kundene på plattformen, men med denne avtalen regner vi med å få flere hundre tusen til opp mot 1 million nye kunder på plattformen. Inntjeningen vil avhenge litt av hva slags type produkter kunden kjøper, men for enkeltaksjer vet vi gjennom analyser at nettkunder handler ca. fem ganger i måneden.

I 2021 hadde Huddlestock en omsetning på 42 millioner kroner, og en EBITDA på -5,6 millioner kroner. Selskapet slapp ny guiding for 2022 i første kvartal der det fremgår at de skal levere en proforma topplinje på 75 millioner kroner i 2022.

Finans til folket

Huddlestocks forretningsidé er å redusere barrierene som i dag finnes i globale kapitalmarkeder for «mannen (eller kvinnen) i gata» gjennom effektive og innovative teknologiske løsninger til en konkurransedyktig pris.

– Vi vil gi vanlige mennesker muligheten til å få tilgang til de samme investeringsmulighetene som profesjonelle investorer har i dag. Vi tror teknologi kan bidra sterkt til demokratiseringen av kapitalmarkedene, sier Skajem. 

Selskapets viktigste teknologi er Bedrock, en digital handelsplattform som gjennom API løsninger enkelt kan innpasses, og selges, ved siden av andre tjenester bankene tilbyr i dag. På kundelisten er banker, fond og kapitalforvaltere som tilbyr investeringsløsninger for kundene sine.

– Tyskland har vært det største markedet så langt. Når skal dere satse i Norden?

– Vi jobber for tiden med oppkjøp av et selskap som heter Trac Services. Det vi har manglet i Norden er å ha noen som kan hjelpe oss med depottjenester, oppgjør, skatterapportering og den type ting. Trac Services har alt dette og fullt integrerbare systemer for både Norge og Sverige. Hvis vi kommer til enighet med de så vil det være et veldig fint skritt frem for oss til å kunne tilby våre tjenester i Norden, sier Skajem.

– Ambisjonen i tiden fremover er å ekspandere i Norden og samtidig skal vi videreutvikle oss i Tyskland. Så får vi ta resten av verden på sikt, sier han.

Kursras

Huddlestock ble notert på Euronext Growth i november 2020 til aksjekurs 2,10 kroner. Noen måneder senere ble aksjen omsatt for 7,50 kroner. Nå står kursen i 3,00 kroner, et kursfall på 60 prosent fra toppen. Selskapet har i dag en markedsverdi på 385 millioner kroner.

– Hva tenker du om kursutviklingen?

– Det er tre årsaker til den negative kursutviklingen. Den viktigste årsaken til vårt kursfall er at aksjemarkedet har på generelt grunnlag falt betydelig på grunn av makrouro og forverring av den geopolitiske situasjonen i verden. Det er spesielt vekstaksjer som har blitt solgt unna, deriblant teknologiaksjer. 

– I tillegg har vi gjort to suksessfulle kapitaløkninger det siste året. Samtidig hadde vi en del utsettelser på utrullingen av produktet vårt og utfordringer med vår tidligere administrasjon i Tyskland der de ikke leverte på måltallene som var fastsatt. Vi har nå restrukturert virksomheten i Tyskland, og har ansatt noen veldig flinke mennesker, sier Skajem.

– Nå blir det full fres fremover, legger han til. 

Nyheter
Finans