<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Citis resesjonsportefølje: – Vil ikke påvirke aksjer i denne sektoren

Citi har satt sammen en portefølje med aksjer som er motstandsdyktige mot resesjon. Stabile, gjentakende inntekter og utbytter er fellesnevnere. 

Publisert 26. apr. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 279 ord
ANBEFALINGER: Johnson & Johnson anbefales kjøpt dersom resesjon blir et faktum.  Foto: Bloomberg

Investorer verden over forsøker å navigere et farvann fullt av undervannsskjær med skyhøy inflasjon, en vekst som stagnerer, høy arbeidsledighet og utsikter til rask renteheving fra Federal Reserve.

Alt dette i tillegg til inverterte lange og korte renter gjør at mye peker mot en resesjon. Ekspertene er imidlertid uenige om når eller om det i det hele tatt vil komme en økonomisk nedtur. Citi tror risikoen for en resesjon vil stige markant mot slutten av 2023, men ikke i år.

Scott Chronert, sjefstrateg i Citi, tror investorene vil justere porteføljene sine til tradisjonelt defensive aksjer som er mindre sensitive for endringer i økonomien.

Energi

Energiaksjer vil fortsette å utkonkurrere markedet, ifølge Chronert. Han ser et marked som vil bli verre enn stagflasjon og energiprisene stiger for å bøte med bortfallet av etterspørselen.

Han tror avkastningen i sektoren kan bli tosifret. Toppvalgene er Coterra Energy og Occidental Petroleum. Dersom vi får en mer tradisjonell resesjon vil det imidlertid påvirke sektoren negativt. Chronert ser EOG Resources som beste valg i slikt scenario.

Diversifiserte globale selskaper som Schlumberger og Baker Hughes vil også gjøre det godt. 

Helse

– Vi tror ikke en resesjon vil påvirke aksjer i helsetech-sektoren nevneverdig ettersom selskapene har en god buffer i gjentakende inntekter og høy bevaringsrate, sier Chronert.

Citi-strategen anbefaler å balansere porteføljen med helseaksjer siden de historisk har vist seg å være motstandsdyktige under resesjon. Defensive aksjer som betaler utbytte er anbefalingen og da kommer Johnson & Johnson og Medtronic godt ut, sammen med DexCom og Edwards Lifesciences.

Teknologi

Software-sektoren har flere defensive egenskaper, ifølge Citi. Infrastruktur og datasikkerhet har gjort det best i dårlige økonomiske tider på grunn av stor kundebase.

Citi anbefaler Check Point Software, Palo Alto, Informatica og Oracle.

Nyheter
Finans