<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investtech venter kursfall: – Nervøse investorer presset på og sendte kursen ned

– Et nytt salgssignal ble utløst, og det er ingen signifikant støtte i kursgrafen, sier Geir Linløkken i Investtech etter at han har foretatt flere endringer i porteføljen.

Publisert 18. mars 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 361 ord
ADVARSEL: Geir Linløkken og Investtech opererer med en egen «hold-deg-unna-portefølje». Foto: Kyrre Lien

  -   - AOW -   - ADE - PGS -  

Investtech opererer med en egen «hold-deg-unna-portefølje». Formålet med porteføljen er å vise investorer hvilke aksjer man (ifølge Investtechs analyser) bør holde seg unna. Dette kan være aksjer med høy risiko i forhold til mulig oppside, negativt teknisk bilde, negative innsidere og/eller at aksjene vurderes vesentlig svakere enn markedsindeksen.

I løpet av forrige uke gikk falt porteføljen 2,0 prosent mens hovedindeksen på Oslo Børs gikk opp 2,8 prosent. Det betyr at porteføljen er ned 3,8 prosent hittil i år mens Oslo Børs har gått opp 2,1 prosent.

Ukraina

– Enkeltaksjer svinger kraftig om dagen. Noen sektorer, spesielt olje og energi, har gjort det meget sterkt, mens andre har gjort det dårlig. Den spesielle situasjonen i Ukraina påvirker markedet i stor grad, og hendelser og oppfatninger rundt dette kan være sterke triggere for kjøp eller salg, sier Geir Linløkken til Finansavisen.

Han mener risikoen for store svingninger, både opp og ned, er større enn vanlig. Denne uken kvitter han seg med Everfuel og Nordic Nanovector etter at førstnevnte har gått opp 37,5 prosent mens sistnevnte har falt 31,5 prosent. Samtidig velger han å inkludere Next Biometrics i porteføljen.

– Nervøse investorer presset på

– Next Biometrics har falt nesten uavbrutt siden årets start, og aksjekursen ligger i en fallende trendkanal på kort sikt. For et par uker siden presset nervøse investorer ekstra på, og sendte kursen ned gjennom den tidligere støtten ved 6,40 kroner. Et nytt salgssignal ble da utløst, og det er ingen signifikant støtte i kursgrafen, sier Linløkken. 

Utvalget i hold-deg-unna-porteføljen er basert på de tekniske indikatorene som Investtech legger mest vekt på, henholdsvis trend, formasjoner, støtte og motstand og volum. Trend er det aller viktigste og den porteføljeansvarlige forsøker å finne aksjer som ligger i fallende trend på mellomlang eller på kort sikt.

Hold-deg-unna-porteføljen

Ensurge Micropower: -21,9 prosent
PCI Biotech: -5,4 prosent
Aker Offshore Wind: -18,4 prosent
Nel: -1,5 prosent
Adevinta: -27,5 prosent
PGS: 28,8 prosent
Next Biometrics: -

Prosentvis utvikling siden aksjen ble tatt inn i porteføljen.