<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjefanalytiker: – Det vil være øyeblikket man hopper inn med begge føtter

Volatilitetsekspert Mark Sebastian har analysert VIX-indeksen. Han ser større nedtur i tiden fremover.

Publisert 1. mars 2022
Oppdatert 1. mars 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 273 ord
KJØP: Mark Sebastian, sjefanalytiker og grunnlegger av OptionPit ser mer smerte. Foto: OptionPit

Investorer bør være mer tålmodige før de går all-in i markedet nå, ifølge sjefanalytiker Mark Sebastians siste funn.

Han har analysert VIX-indeksen – populært kalt fryktindeksen – og sammenlignet med S&P 500 for å se om det er noe man kan trekke ut av bevegelsene den siste uken.

– Det vil komme større nedside, men hvis du har cash på sidelinjen kommer det et tidspunkt du kan sette det i arbeid, konkluderer Sebastian i analysen.

Trenden endres

De siste dagene har vært svært volatile på Wall Street, og gårsdagen utviklet seg først negativt, før det en halvtime før stenging eksploderte opp.

Oslo Børs er i en særstilling volatilitetsmessig sammenlignet med resten av verden på grunn av høy oljeeksponering. Gårsdagen understreket dette til gangs da Oslo-børsen steg 1,37 prosent mens andre europeiske børser falt tilsvarende. 

VIX-indeksen i USA og S&P 500 fungerer tilnærmet som en invers av hverandre – stiger VIX-indeksen faller S&P-indeksen og vise versa. Nå er det imidlertid ikke slik.

– Når VIX og S&P avviker fra hverandre betyr det at trenden er i ferd med å endres. Det vil være øyeblikket man hopper inn med begge føtter. Litt som i oktober 1990, sier Jim Cramer, programleder for aksjeprogrammet Mad Money på CNBC

Han henviser til da aksjemarkedet bunnet ut da det var som mest anspent i det som nå er kjent som Golfkrigen mellom Irak og Kuwait.

– Du må stålsette deg og komme deg gjennom denne perioden, så du kan se muligheter når øyeblikket for å kjøpe kommer. Og det kommer, sier Cramer.

Nyheter
Finans