<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Denne indikatoren skriker kjøp

Aksjestrategene i JP Morgan ser fortsatt oppside i aksjer, og mener en nær bombesikker indikator er utløst.

Publisert 8. feb. 2022
Oppdatert 8. feb. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
BULL PÅ AKSJER: JP Morgan, her utenfor hovedkontoret i New York. Foto: Bloomberg

JPMorgan-strategene i London har identifisert det de kaller en nær bombesikker indikator som kan styrke deres argumentasjon for et forestående børsrally, melder Bloomberg.

Kjøpssignalet trigges når VIX, den såkalte «fryktindeksen», stiger mer enn 50 prosent over én måneds glidende gjennomsnitt. Ifølge strategene ledet av Mislav Matejka skjedde dette sist 25. januar.

Utenom resesjoner har indikatoren vist seg å være 100 prosent treffsikker de siste 30 årene. VIX-signalet har ifølge nyhetsbyrået blitt trigget 21 ganger, med en oppgang for S&P 500 på i gjennomsnitt 9 prosent i de seks påfølgende månedene.

«Vi tror fortsatt det er oppside i aksjer, og at syklusen langt fra er over», går det frem av et notat datert 7. februar.

I tillegg til VIX-signalet ser JP Morgan-strategene etter et oppsving i selskapsinntjeningen, samt at kinesisk aktivitet bunner ut.

Det eneste falske VIX-signalet kom ifølge Bloomberg under finanskrisen i 2008, da S&P 500 fortsatt var ned 33 prosent seks måneder etter at det ble utløst.

Nyheter
Finans