<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterke tall fra Noreco

Økt produksjon på høye olje- og gasspriser bidro til at Noreco leverte knallsterke tall i tredje kvartal

Publisert 26. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 232 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Euan Shirlaw, administrerende direktør i Noreco. Thomas Bjørnflaten

NOR

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 11.00

Høyere produksjon på grunn av en vellykket brønnstimuleringskampanje og høyere realiserte olje- og gasspriser bidro til at Norwegian Energy Company (Noreco) leverte et resultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 198 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 167 millioner dollar i det foregående kvartalet.

Noreco produserte 25.100 fat oljeekvivalenter pr. dag i tredje kvartal, og havnet dermed på oppsiden av guidingen fra september på mellom 24 og 25.000 fat fra september. I fjerde kvartal mener selskapet at det skal klare å produsere mellom 26 og 27.000 fat om dagen.

Fri kontantstrøm havnet på 131 millioner dollar i tredje kvartal, til tross for 71 millioner dollar i kapitalkostnader relatert til Tyra-prosjektet. Gjelden rapporteres til 892 millioner dollar, ned fra rundt 1 milliard dollar i andre kvartal. I løpet av tredje kvartal betalte Noreco ned 100 millioner dollar på lån, noe som etterlater selskapet med 273 millioner dollar for hånden og 200 millioner dollar i utrukne gjeldsinstrumenter.

Tyra går som planlagt

Noreco opplyser at Tyra-prosjektet har nådd flere milepæler i kvartalet, noe som reduserer risikoen i utbyggingen. Alle deler er nå installert, samtidig som arbeidet for å klargjøre feltet til gassproduksjon til vinteren neste år går riktig vei. Gjenstående kostnader frem til oppstart er nå estimert til 235 millioner dollar.

Det var i sommer at Noreco måtte melde om forsinket oppstart av Tyra og en kraftig budsjettsprekk. 

Nyheter
Børs
Energi