<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Poff så ville strømprisene falt til 0 igjen

Publisert 21. okt. 2022
Oppdatert 21. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord

Direktør for krafthandel i Entelios, Andreas Myhre, var gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar fredag. Han forklarte kraftsituasjonen i Norge og i Europa ved inngangen til vinteren. 

Strømprisene har kommet ned i det siste, men Myhre mente at vi fremdeles er i en rasjoneringssituasjon i Europa. Underskuddet på kraft i Europa er nå så stort at ikke en gang gjenåpning av alle de nedlagte atomkraftverkene i Tyskland ville hjulpet. Og nå er i tillegg 60-70 prosent av atomkraftverkene i Frankrike ute av drift på grunn av feil og gammel og utslitt teknologi. 

For å få strømprisene tilbake på nivåene vi var blitt vante med, på 0 - 40 øre pr. kWt, må gasseksporten fra Russland gjenåpnes. 

- Poff da ville strømprisen falt til 0. Det ville blitt en overreaksjon den andre veien, sa han. 

For de som lurer på om det er mulig å binde strømprisen er svaret enkelt. Det er ikke mulig å binde strømprisene for neste år noe særlig under 5 kroner, og det er ikke noe Myhre vil anbefale da det ikke er bærekraftig. Han kunne imidlertid fortelle at det er mulig å binde strømprisen på et sted mellom 1,20 og 1,50 kroner pr. kWt i 2024.

Nyheter
Børs
Energi