<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor styrker posisjonen hos britene

Equinor bygger nå sitt første av flere planlagte batterilagringsanlegg i Storbritannia, som skal styrke selskapets energiforsyning til britene.

Publisert 3. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 248 ord
BRITISK BATTERILAGRING: Equinor og konsernsjef Anders Opedal satser på batterilagring i Storbritannia. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Equinor har besluttet å investere i batterilagringsprosjektet Blandford Road i Dorset i sydlige Storbritannia, opplyser selskapet mandag.

Anlegget blir Equinors første kommersielle anlegg for batterilagring. Det blir også det første prosjektet Equinor realiserer gjennom sitt samarbeid med Noriker Power.

Equinor kjøpte 45 prosent i Noriker Power i desember i fjor – med opsjon for å kjøpe hele selskapet senere. Partene har også inngått en avtale som åpner for at Equinor kan delta direkte i Norikers prosjekter. Og Blandford Road-prosjektet er det første som Noriker har modnet frem til en investeringsbeslutning, opplyses det.

Byggingen av batterilagringsanlegget starter i januar. Det ventes å være i drift fra tredje kvartal neste år.

Forsterker britisk rolle

– Vår eierposisjon i Noriker gir oss et grunnlag for å bygge en energilagringsportefølje i Storbritannia. Vi forventer å beslutte inntil tre batterilagringsprosjekter i landet i løpet av de neste 6–9 månedene, sier Ingrid Fossgard-Moser i meldingen. Hun er direktør for energilagringsutvikling i Equinors fornybarvirksomhet.

– En portefølje av fleksible lagringsmuligheter vil utvide og styrke Equinors energiforsyning i Storbritannia, og forsterke vår rolle som en pålitelig energileverandør, sier hun videre.

I tillegg til britiske Noriker Power har Equinor også investert i det amerikanske batterilagringsselskapet East Point Energy.

East Point Energy har en portefølje med batteriparkprosjekter hovedsakelig på USAs østkyst, mens Noriker Power har en portefølje innen batterilagring og hybride lagringsprosjekter på De britiske øyer.

Siden etableringen i 2015 har Noriker Power utviklet britiske batteri- og hybridanlegg som samlet representerer en kapasitet på over 250 megawatt.

Nyheter
Børs
Energi