<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hafslund, Magnora og Helios starter nytt solkraftselskap

Hafslund, Magnora og Helios Nordic Energy AB etablerer nytt selskap for å utvikle storskala solcelleparker i Norge.

Publisert 21. sep. 2022
Oppdatert 21. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord

 

Hafslund, Magnora og Helios Nordic Energy AB etablerer nytt selskap for å utvikle storskala solcelleparker i Norge. Partene har en ambisjon om at det nyetablerte selskapet skal utvikle 1.000 MW solkraft for å sikre mer fornybar energi til Norge. Hafslund har samtidig forpliktet seg til å investere 100 millioner kroner i Magnora.

Magnora har engasjert Pareto Securities, Danske Bank og Skandinaviska Enskilda Banken for å gjennomføre en rettet emisjon for å hente et bruttoproveny på inntil 200 millioner kroner i en akselerert bokbyggingsprosess.

Det nye selskapet skal utvikle solkraftprosjekter fra start og frem til de er byggeklare, hvorpå Hafslund har en førsterett til å kjøpe prosjektene. Selskapet, som er under etablering, vil eies 40 prosent hver av Hafslund og Magnora, og 20 prosent av Helios. Som en del av selskapsetableringen vil Hafslund bidra med 15 millioner kroner (i tillegg til de 100 millioner kronene) i utviklingskapital.

– Magnora er svært fornøyd med at Hafslund ser verdien i Magnoras utviklingsportefølje og underliggende potensiale. Videre er Magnora meget fornøyd med at Hafslund, som er en særdeles anerkjent industriell aktør innen kraftsektoren, bidrar til selskapets videre utvikling, sier daglig leder i Magnora, Erik Sneve, i en melding.

Nyheter
Børs
Energi