<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

IKEA-eier gjør storkjøp innenfor vindkraft

Eieren av de fleste IKEA-varehus satser stort på fornybar energi. 

Publisert 29. aug. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
Her et IKEA-varehus.  Foto: Dreamstime

Ingka Group, som eier de fleste IKEA-varehusene i verden, kjøper en eierandel på 49 prosent i tre vindutviklingsprosjekter utenfor Sverige fra fornybarutviklingsselskapet OX2, ifølge Reuters

Kjøpesummen utgjør rundt 566 millioner kroner, og tidligfaseprosjektene har potensial til å nå en total installert kapasitet på 9000 megawatt (MW).

«Prosjektene har potensiale til å produsere opptil 38 TWh til sammen, når de er i drift, tilsvarende mer enn 25 prosent av elektrisiteten som forbrukes i Sverige 2021,» heter det.

Stor fornybarsatsing

Fra før produserer Ingka mer fornybar energi enn det forbruker, etter å ha investert nær 30 milliarder kroner i vind- og solprosjekter siden 2009. 

Ingka har en plan om å investere titalls milliarder frem til 2030 i et forsøk på å øke bruken av fornybar energi i hele forsyningskjeden. 

Fra før eier selskapet 575 vindturbiner, 20 solcelleparker og 935.000 solcellepaneler på takene til IKEA-butikker og varehus, ifølge avisen.

Nyheter
Børs
Energi
Handel