<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Agder Energi diskuterer ny strømavtale med Rec Solar

Toppsjef i Rec Solar Jan Enno Bicker har vært i møte med Agder Energi om en ny strømavtale. Kraftselskapet sier de er klar til å forhandle fram en avtale.

Publisert 23. aug. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
Foto: NTB

– Vi snakket sammen på en fin måte om hvordan vi kan bidra, og vi har eiere som ønsker at vi tar vårt samfunnsansvar og gjør det vi kan for å trygge arbeidsplasser og sikre utviklingen på Sørlandet. Men vi skal levere på kommersielle vilkår, sier direktør Anders Gaudestad i Agder Energi til E24.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) besøkte Rec Solar mandag, men uten tilbud om en krisepakke fra regjeringen. Han oppfordret i stedet kraftselskapene til å tilby næringslivet så gunstige fastprisavtaler som de kan.

Gaudestad sier likevel at Agder Energi ikke kan begynne å gi ut strømavtaler på rabatt til enkelte selskaper.

– Vi må håndtere dette på markedsmessige vilkår, men vi skal strekke oss så langt vi kan for å finne en løsning, og det har vi snakket med Rec Solar om i dag. Men det er ingen enkel kortsiktig løsning med den markedssituasjonen vi har nå, sier han.

Solcelleselskapet Rec Solar har besluttet å midlertidig stanse produksjonen fra 3. september som følge av de høye strømprisene. Solcelleselskapet fikk i vår tilbud om gunstige fastprisavtaler på strøm fra både Agder Energi og Statkraft, men eierne takket den gang nei.

(NTB)

Nyheter
Børs
Energi