<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Horisont Energi skal bygge grønne ammoniakkfabrikker

Publisert 7. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord

 

Horisont Energi har inngått en intensjonsavtale med Lhyfe for felles utvikling av grønne ammoniakkfabrikker i Europa med bruk av grønne hydrogenanlegg.

Gjennom denne avtalen ønsker Lhyfe og Horisont Energi å samarbeide om felles utvikling av løsninger for å levere fornybart grønt hydrogen til ammoniakkproduserende anlegg i Norge og i Europa. Et første utviklingsprosjekt bestående av produksjonsanlegg for fornybar hydrogen og grønn ammoniakk kan lokaliseres i den nordlige delen av Europa, heter det i meldingen.

De to selskapene vil også i fellesskap søke etter strategiske posisjoner innen fornybar energi i Europa for å identifisere nye og eksisterende prosjektmuligheter for grønne ammoniakkanlegg i industriell skala. Med kjernekompetansen til Lhyfe innen produksjon av fornybar grønt hydrogen og Horisont Energis kompetanse innen ren ammoniakk, er det et betydelig potensial for vekst i partnerskapet, opplyses det.

TDN Direkt

Nyheter
Energi