<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Doblet tapet

Børsfiaskoen Aker Offshore Wind tapte 103 millioner kroner i første kvartal. 

Publisert 27. apr. 2022
Oppdatert 27. apr. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 266 ord
LA FREM TALL: Philippe Kavafyan, adm. direktør i Aker Offshore Wind. Foto: Aker Horizons

AOW

Saken oppdateres

Aker Offshore Wind omsatte for 8,7 millioner kroner i første kvartal, og hadde det driftsresultat før av-  og nedskrivninger på minus 87 millioner kroner. I første kvartal i fjor omsatte selskapet for 600.000 kroner og endte med et EBITDA-resultat på minus 40,2 millioner kroner. 

Tapet før skatt endte på 103,4 millioner kroner, en forverring fra et tap på 52 millioner i samme kvartal i fjor. 

Kontantbeholdningen ved utgangen av kvartalet var på 67 millioner kroner. 

Turbulent kvartal 

Kvartalet har vært turbulent for Aker Offshore Wind. I midten av januar ble det kjent at selskapet ikke nådde opp i kampen om lisenser i ScotWind-tildelingen, noe som resulterte i et kraftig kursras over flere dager.

Til slutt rykket Kristian Monsen Røkke ut og forsikret om at Aker Offshore Wind hadde Aker Horizons i ryggen, og at det fremdeles var et ønske å satse på havvind.

Da det ble gjort endringer i den norske havvindsatsingen gikk analysesjef i Clarksons Platou, Turner Holm ut og mente det ville vært game over for AOW om selskapet ikke hadde Aker-konsernet i bak seg.  Da selskapet la frem resultatene for fjerde kvartal ble det kjent at det ville selge seg ned i datterselskapet Principle Power. 

Tidligere Kepler-analytiker Anders Holte tok til orde for at selskapet burde tas av børs.

30. mars meldte Aker Horizons, Aker Horizons og Aker Clean Hydrogen at de to sistnevnte selskapene skal fusjoneres tilbake inn i Røkkes fornybarparaply. Dersom alt går etter planen under generalforsamlingene denne våren er fusjonen ventet å være i boks i løpet av juni. 

Analytiker i ABG Sundal Collier, Haakon Amundsen, forklarer hvorfor selskapene slår seg sammen: 

Nyheter
Børs
Energi